Dragon Games Sorozat Dragon Games List Játéktesztek Játékismertetők Jeanne d'Arc DMNemo's Bug Borzalmas Keresztény Játékok Videóvágások Jéghercegnő Gitáros Videók Segítők Gy.I.K Elérhetőségek

DMNemo's Studio

Minden, amit a sárkányos játékokról tudni kell, és más egyéb érdekességek..

Címkék

& (1) blade (1) bug (1) catechumen (1) darc (1) dmnemo (1) drakan (1) gyík (1) ismertetők (1) jeanne (1) mount (1) Címkefelhő

Dragon Games Sorozat

2012.01.29. 16:19 - DMNemo

 

Hogy mit is takar pontosan a Dragon Games sorozat? Sárkányok irányításával foglalkozik egy játék keretein belül. Vagyis sárkányszimulátorokat mutatok be különféle műfajban. Pl. PC-re megjelent The I of the Dragont, vagy a jól ismert Drakant, mi újraalkotta a sárkányszimulátor fogalmát. 
 

I. PANZER DRAGOON

 
Kiadó: SEGA
Fejlesztők: Team Andromeda, Land Ho
Megjelenés: 1995. március 10. (Japánban)
Sorozat: Panzer Dragoon Series
Műfaj: Rail Shooter
Mód: Single Player
Értékelés: ESRB:E
 
 
  Az 1995-ben megjelenő Panzer Dragoon a SEGA legfényesebb csillaga a Sonic után. Rail shooter műfaj terén újat alkotott, hisz az első ilyen típusú játékok csak belső, FPS-es nézetben remekeltek. Ezzel szemben a Panzer Dragoon külső, TPS jellegű nézettel rendelkezik, ami eléggé szokatlan a House of the Dead-ben tapasztalt játékmenethez képest. Szerencsére a műfaj ezen típusa is fenn maradt, így a rail shooter immáron két ággal is büszkélkedhet, csupán rajtunk áll, hogy melyikben lelünk több élvezetet. :)
  Persze nem csak a SEGA tevékenykedett ebben a műfajban, hisz ott van a Sierra 2006-ban kiadott műve, az Eragon is. Sajnos a sok akció eltorzította a játékot: a főhős alakját annyira kiemelik, hogy a sárkánnyal való kalandozások háttérbe szorulnak. Szerencsére pár pályán azért próbára tehetjük a nagy, kék házikedvencünket. :) Míg a Panzer Dragoon-ban nincsenek mellékutak, addig az Eragon-ban módunkban áll felderíteni a rejtett, erdős ösvényeket. Viszont az Eragon nem rendelkezik olyan pályaváltozatossággal, ellenfél- és lőszerarzenállal, mint a Panzer Dragoon. :)
 

VIDEÓIM:

 
  • 1. rész: Az első két pályát mutatom be. Elmagyarázom az irányítást, a lövéskombinációkat, és különféle bionikus lények támadási technikáit.

  • 2. rész: Az élőlényeket a gépek váltják fel, egyre több lesz az akadály, de hősies harcot vívok a futurisztikus világ árnyaival. :D

  • 3. rész: A lezárás és a konklúzió. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://dmnemo.blog.hu/api/trackback/id/tr443969149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

| DMNemo 2013 |

süti beállítások módosítása