Dragon Games Sorozat Dragon Games List Játéktesztek Játékismertetők Jeanne d'Arc DMNemo's Bug Borzalmas Keresztény Játékok Videóvágások Jéghercegnő Gitáros Videók Segítők Gy.I.K Elérhetőségek

DMNemo's Studio

Minden, amit a sárkányos játékokról tudni kell, és más egyéb érdekességek..

Címkék

& (1) blade (1) bug (1) catechumen (1) darc (1) dmnemo (1) drakan (1) gyík (1) ismertetők (1) jeanne (1) mount (1) Címkefelhő

Jeanne d'Arc Games

2012.01.29. 16:21 - DMNemo

Címkék: jeanne darc

 

Mielőtt feltennétek a kérdést, hogy ki az a Jeanne d'Arc, megválaszolom.

  Jeanne d’Arc, más néven Szent Johanna, (Domrémy, 1412. január 6. – Rouen, 1431. május 30.), a 'lotharingiai" avagy „orléans-i" szűz, katolikus szent és francia nemzeti hős. A százéves háború idején a francia nép felszabadító harcát vezette az angolok ellen. Parasztlányként látta meg a napvilágot Kelet-Franciaországban, Lotharingiában. 
  A százéves háborúban a francia királyi hadsereg élén több meghatározó győzelmet aratott, amelyek megfordították a háború kimenetelét, és lehetővé tették VII. Károlyt trónra lépését. A burgundok fogták el és adták az angolok kezére, majd az egyházi törvényszék elítélte, és 19 éves korában máglyán megégették. 24 évvel később, 1455-ben VII. Károly király – akinek hírnevét beárnyékolta, hogy koronáját egy elítélt eretnek segítségével szerezte – felkérte III. Kallixtusz pápát, vizsgáltassa felül a szentszék döntését. 
  Az új eljárásban Jeanne-t ártatlannak találták és mártírrá nyilvánították. 1909-ben boldoggá, 1920-ban pedig szentté avatták, és Franciaország védőszentjévé vált.
 
Jeanne-t mélységesen tisztelem a tetteiért, ezért elhatároztam, hogy minden róla készült játékot bemutatok. Így jött létre a Jeanne d'Arc Games bemutató, ami körülbelül 5-6 referálást fog tartalmazni.
 
 

I. Wars & Warriors: Joan of Arc

 
 
 
Fejlesztő: Enlight Software
Kiadó: Enlight Software
Designer: Trevor Chan
Platform: Microsoft Windows (PC)
Megjelenés dátuma: 2004. február 7.
Műfaj: Akció, RTS (némi RPG fűszerezéssel)
Mód: Single Player
Értékelés: ESBR: Teen (T)
Rendszerkövetelmények: 800MHz CPU 
                                  256MB RAM 
                                  1100MB merevlemez -terület
                                  32MB GPU
 
A Leelee Sobieski féle 1999-es Joan of Arc film játékadaptációja. A cím első fele, a Wars & Warriors egy sorozat nevét takarhatta, de csak az orleans-i szűz története valósult meg belőle. Sokan elég kevésre értékelték ezt a remekművet, gondolok itt a GameSpot-ra és a PC Gamer-re, viszont a Video Game City felhívta a figyelmet arra, hogy mennyire egyedi az akció és a statégia műfajának keverése ebben a játékban. Több karakter is irányíthatunk Jeanne d'Arc-on kívűl: a nagy termetű La Hire-t, az alig 165 cm-es Jean de Metz-et és Alencon hercegét. Stratégiai módban irányíthatjuk csak az orleans-i fattyút (Jean de Dunois) és magát a király, VII. Károlyt. A játékot kifejezetten kaland- és stratégiakedvelőknek ajánlom. Jó szórakozást hozzá!
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dmnemo.blog.hu/api/trackback/id/tr353969202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

| DMNemo 2013 |

süti beállítások módosítása